Upewnij się, że grzyby, które znalazłeś są jadalne i nie zaszkodzą Tobie i/lub osobom, które będą je spożywały.

Przepis:
1. Dobrze umyj zebrane grzyby,
2. Pokrój grzyby w plastry,
3. Do garnka włóż żeberko (1 osoba ok 100g mięsa bez kości),
4. Żeberko gotuj około 30 minut,
5. Do garnka, w którym gotujesz żeberko dołóż grzyby i gotuj to razem na bardzo małym ogniu około 2 godzin,
6. Po około 1 godzinie dołóż do całości 4 małe marchwie, 1 korzeń pietruszki, 5 pokrojonych ziemniaków,
7. Dopraw do smaku według uznania dodając przyprawy do śmietany, którą należy wlać z nimi do zupy.

Smacznego :)

Składniki, (zupa dla 4 osób):
1 korzeń pietruszki, 4 małe marchwie, 5 ziemniaków, ok 1 kg żeberek z kością, ok 500 g prawdziwków ceglastoporych, śmietana ok 250 ml 18%, przyprawy według uznania.

source

(6)

FOODporn.pl Zupa ze świeżych prawdziwków ceglastoporych gotowana na żeberku.

About The Author
-