Składniki:
500g krewetek (mogą być mrożone)
1 litr bulionu warzywnego
1 papryka
1/2 papryczki chilli
1/3 trawy cytrynowej
Pok choi
Zielona cebulka
Makaron ryżowy
Łyżeczka sosu rybnego
2 łyżki sosu sojowego
Olej sezamowy
Sól, pieprz

Sposób przygotowania:
Podgrzać bulion, pokroić warzywa, zamarynować krewetki w oleju sezamowym, dodać soli i pieprzu. W międzyczasie zagotować wodę, włożyc makaron ryżowy na ok. 3 min i odcedzić. Do podgrzanego bulionu wrzucamy warzywa, dodajemy sos sojowy i rybny. Po 5-10 min dodajemy pok choi i krewetki, gotujemy ok. 5min. Voila, danie gotowe.
Smacznego!

source

(45)

FOODporn.pl Zupa z krewetkami „Chiński rosół”

About The Author
-