Uwielbiam nowe smaki, a ta zupa zalicza się do nich, ponieważ jest dość orzeźwiająca dzięki imbirowi oraz limonce a zarazem pikantna ,a to już zasługa papryczki chilli. Zupa jest bardzo prosta w wykonaniu, ale za to bardzo bardzo smaczna. Jeśli po raz pierwszy macie kontakt z tymi składnikami to polecam ją zrobić na pewno będziecie zachwyceni, tak samo jak ja gdy jadłam ją po raz pierwszy:-)

Moja rada taka mała niech was nie zrażą zapachy np. sosu sojowego, bądź też ryżu jaśminowego, sama osobiście jak gotuje to tego typu zapachy są dla mnie za intensywne i otwieram okno, ale w momencie gdy się połączą są bardzo smaczne wręcz nie wyczuwalne. Tak samo jest z mlekiem kokosowym, tuż po wlaniu go do zupy, zupa smakuje jak balsam do ciała:-) ale po chwili gotowania i połączenia się smaków daje nie wyobrażalny smak, dlatego warto otworzyć się na nowe kulinarne smaki. Porcja zupy jest dla 3-4 osób.

source

(2011)

FOODporn.pl Zupa Tajska

About The Author
-

1 komentarz

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>