ZASUBSKRYBUJ KANAŁ ➡➡➡
FACEBOOK ➡➡➡
INSTAGRAM ➡➡➡
Blog ➡➡➡

Składniki na 4 miseczki:
2 łyżki oleju kokosowego
2 ząbki czosnku posiekane
1 cebula posiekana
2 starte marchewki
pół szklanki surowej czerwonej soczewicy
3/4 l bulionu warzywnego lub wody
1 passata lub pol litra domowego przecieru
jeśłi lubisz mocno pomidorową dodaj koncentrat
duża szczypta kurkumy
szczypta, soli i pieprzu
poł chili posiekanego (jeśli lubisz ostrość)
pól szklanki mleka kokosowego
słonecznik, natka do posypania

Podsmaż na oleju kokosowym cebulę, czosnek, soczewicę, marchewkę, posyp kurkumą, dodaj chili, zalej wodą lub bulionem, dodaj przecier, zagotuj około 10 min, dodaj sól pieprz, mleko kokosowe, zagotuj. Zmiksuj całość na krem, możesz nie miksować jeśli wolisz taką formę. Posyp słonecznikiem i natką. Smacznego!

source

(47081)

FOODporn.pl Zupa pomidorowa FIT | Jedz inaczej