Za oknem sroga zima więc na obiad idealnie nadaje się zupa meksykańska która jest syta i mocno rozgrzewająca. Zupa meksykańska jest prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna więc polecam wypróbować przepis.
Będziemy potrzebować:
500 g mięsa mielonego
2 papryki czerwone
1 puszka 400 g kukurydzy konserwowej
1 puszka 400 g fasoli czerwonej
2 średnie cebule (około 130 g)
3 ząbki czosnku
1 papryczka chili lub mielona papryka ostra
4 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego
sól, pieprz
1 łyżeczka papryki słodkiej
olej do smażenia
oraz 2 litry wywaru warzywno-mięsnego lub rosołu
Zapraszam również do odwiedzenia mojego bloga Uwaga Babcia Gotuje , na którym znajduje się dokładny opis przygotowania zupy meksykańskiej. Jeżeli na filmie pokazałam coś nie dokładnie to w przepisie na blogu na pewno to opisałam dokładniej.
i zachęcam również do polubienia Babci na Facebook :)
Pozdrawiam serdecznie
source
(23631)