Przepis jak ugotować smaczną i rozgrzewającą zupę meksykańską z soją , jest syta więc może stanowić samodzielne danie na obiad . Dodam od siebie że najlepiej smakuje odgrzewana :) .

Będziemy potrzebować :

1,5 L wywaru mięsno – warzywnego

około 800 g mięsa mielonego wołowego
1 puszka kukurydzy konserwowej 400 g
1 puszka czerwonej fasoli 400 g
1 puszka soi 400 g ( lub 200 g suchej )
około 150 g cebuli
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
olej do smażenia

do smaku :
2 łyżeczki papryki słodkiej
1 łyżeczka majeranku
1/2 łyżeczki tymianku
1/2 łyżeczki oregano
1 mała papryczka chili
pieprz czarny , pieprz cayenne (papryka ostra)
sól
opcjonalnie sos tabasco

Ja lubię zupę meksykańską dość pikantną więc obficie użyłam ostrych przypraw :).

Zapraszam również do odwiedzenia mojego bloga Uwaga Babcia Gotuje , na którym znajduje się dokładny opis przygotowania zupy meksykańskiej . Jeżeli na filmie pokazałam coś nie dokładnie to w przepisie na blogu na pewno to opisałam dokładniej .

i zachęcam również do polubienia Babci na Facebook :)

Pozdrawiam serdecznie

source

(3263)

FOODporn.pl Zupa Meksykańska z Soją

About The Author
-