Zupa krem z zielonego groszku – www.thermomania.com.pl

1. Do naczynia miksującego włożyć 100g cebuli pokrojonej na kawałki, 1 ząbek czosnku, 100g pora (ja dodaję także zieloną część) i 20g oliwy z oliwek lub oleju, posiekać 4s/obr.4. Zgarnąć zawartość naczynia w dół, ustawić duszenie 7min/120°C/obr.1.

2. Do naczynia dodać 100g korzenia selera pokrojonego na kawałki, 350g zielonego mrożonego groszku (nie trzeba go rozmrażać), 450g wody, 1 łyżeczkę soli. Nałożyć dolną część przystawki Varoma, odważyć do niej 400g różyczek brokuła, posypać je łyżeczką soli, nałożyć pokrywkę, gotować na parze 20min/Varoma/obr.1.

3. Zdjąć przystawkę Varoma. Do naczynia miksującego wlać 50g śmietany roślinnej lub innej ulubionej, założyć miarkę, miksować 2min/obr.10.

4. Podawać od razu w towarzystwie ugotowanego na parze brokuła.

source

(1595)

FOODporn.pl Zupa krem z zielonego groszku – jak zrobić?

About The Author
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>