Aksamitna i gęsta zupa krem z porów z grzankami lub groszkiem ptysiowym to smakowite danie w sam raz na obiad lub gorącą kolację. Taka zupa to idealne rozwiązanie dla amatorów kremowych zup a jej przygotowanie jest bardzo proste i zajmuje niewiele czasu.

Po więcej pysznych przepisów zapraszam na bloga :

Muzyka : Fresh Start/ Silent Partner/

source

(5135)

FOODporn.pl Zupa-krem z porów- Jak zrobić – [Smakowite Dania]

About The Author
-

3 komentarze

  • Anna
    Reply

    Bardzo dobra! Polecam śmietanę 36%. Poza grzankami dodałam pokrojoną marchew, na której gotowałam wywar warzywny do zupy.

  • Dav1988iD
    Reply

    Por – niedoceniane warzywo, często wykorzystywane w rolach drugoplanowych lub w bulionie…Ja już robię ją kolejny raz – rewelacja! Jest łatwa, szybka i genialna w smaku. Podaję albo z prażonymi pestkami dyni, albo z wędzonym na zimno plasterkiem łososia oraz prażonymi płatkami migdałowymi. Polecam! :) Dziękuje za przepis i czekam na kolejne :-)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>