ZASUBSKRYBUJ KANAŁ ➡➡➡
FACEBOOK ➡➡➡
INSTAGRAM ➡➡➡
TWITTER ➡➡➡

Składniki:
– 300 g pieczarek
– 1 cebula lub 3 szalotki
– 60 g masła
– 40 g mąki
– 0,5 l mleka
– 250 ml bulionu (rosół z kury lub bulion warzywny)
– 3 łyżki śmietany 36%
– sok z cytryny
– sól, pieprz

Przygotowanie:
Umyj dokładnie pieczarki. Pokrój cebulę oraz bardzo drobno pieczarki. Rozpuść masło, następnie dodaj cebulę i wymieszaj, po czym dodaj pieczarki z odrobiną soli. Wymieszaj całość, podsmażaj 10-15 min. na średnim ogniu. Teraz dodaj mąkę, podsmaż minutę, następnie dodaj mleko i bulion, wymieszaj. Zagotuj całość, obniż ogień i delikatnie gotuj jeszcze 10 min. Następnie zmiksuj, po czym ponownie zagotuj. Wyłącz ogień i dodaj śmietanę, wymieszaj. Następnie dodaj odrobinę soku z cytryny, sól i pieprz. Smacznego!

source

(37636)

FOODporn.pl Zupa krem pieczarkowa | Pascal przedstawia

About The Author
-