Propozycja na pyszną domową zupę kalafiorową . Wywar do zupy kalafiorowej przygotowałam na ćwiartkach ponieważ ugotowane mięso dodam do zupy .

Będziemy potrzebować :

na wywar :
około 3 l wody
2 ćwiartki (około 800g)
kawałek pora (60 g)
kawałek korzenia selera (90 g)
1 marchew (150 g)
1 korzeń pietruszki (120 g)
1 cebula (70 g)

na zupę:
1 kalafior
600 g ziemniaków
200 g śmietany (około 6 łyżek)
1 pęczek koperku
1 łyżka mąki pszennej
2,5 l czystego wywaru

W nawiasach podałam orientacyjną wagę produktów .

Zapraszam również do odwiedzenia mojego bloga Uwaga Babcia Gotuje , na którym znajduje się dokładny opis przygotowania zupy kalafiorowej . Jeżeli na filmie pokazałam coś nie dokładnie to w przepisie na blogu na pewno to opisałam dokładniej .

i zachęcam również do polubienia Babci na Facebook :)

Pozdrawiam serdecznie

source

(67033)

FOODporn.pl Zupa Kalafiorowa

About The Author
-

26 komentarzy

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>