Zupa hamburgerowa to smaczna, szybka w przygotowaniu i bardzo sycąca zupa, której podstawę stanowi mielona wołowina.

– Film Ci się podoba? Zostaw komentarz oraz daj łapkę w górę 👍 – to wiele dla mnie znaczy.

Zupa hamburgerowa – przepis w formie pisanej:

Partnerem odcinka jest marka WINIARY, producent Pasty z Pomysłem na…

———————————————————————————————————————————————–
Składniki na zupę hamburgerową:
(3-4 porcje)

– 300 gramów mielonej wołowiny (najlepiej o niższej zawartości tłuszczu np. polędwica)
– 1 średni ziemniak (ok. 120 g)
– 1 średnia cebula (ok. 100 g)
– 2 łodygi selera naciowego (ok. 100 g)
– 1 mała marchewka (ok. 50 g)
– 800 ml zupy pomidorowej lub Winiary Pasta z Pomysłem na zupę pomidorową i 800 ml wody
– 1/2 łyżeczki suszonego oregano
– 1/2 łyżeczki suszonej bazylii
– 1/2 łyżeczki suszonego mielonego chilli
– liść laurowy
– łyżka oliwy do smażenia

Opcjonalne dodatki: starty ser cheddar, pieczywo

Razem około 870 kilokalorii – białko 93 gramy – tłuszcze 37 gramów – węglowodany 45 gramów

Zupa hamburgerowa (ang. hamburger soup) to oczywiście amerykańskie danie, które zwolenników zyskało sobie nie tylko smakiem ale i łatwością przygotowania. Podobna nieco do taco soup swoją nazwę bierze od wołowiny, która stanowi jej podstawę – bez obaw do przygotowania zupy nie używamy jednak bułek, keczupu czy musztardy. Zupa hamburgerowa swoim składem bardziej przypomina sos boloński niż hamburgera!

Ja bardzo lubię zupę hamburgerową. Mam nadzieję, że Wy też ją polubicie, a gdy spróbujecie ją zrobić podzielicie się swoimi wrażeniami w komentarzu. Smacznego!

Rozdziały:
0:00​ wstęp
0:11​ lista składników
0:37​ przygotowanie zupy hamburgerowej
3:43​ podanie

source

(34643)

FOODporn.pl Zupa HAMBURGEROWA 🍔 – mega prosty przepis na smaczną i pożywną zupę

About The Author
-