Wypróbuj przepis Karola Okrasy na zupę gulaszową z kminkiem i pieczoną papryką –
SUBSKRYBUJ –
Bardzo sycąca, klasyczna węgierska zupa. W tym przepisie wzbogacono ją orzeźwiającym smakiem skórki cytrynowej.

SKŁADNIKI:
1 kg gulaszu wołowego lub wieprzowego
10 g kminku, roztartego w moździerzu
3 średnie cebule, pokrojone w kostkę 1 x 1 cm
300 g ziemniaków
2 duże ząbki czosnku, drobno posiekane
50 g mąki pszennej typu 650
20 g masła
3 czerwone papryki
5 g ostrej papryczki w proszku
20 g świeżego imbiru
3 liście laurowe
1 cytryna, sparzona i zahartowana
5 g słodkiej papryczki w proszku
olej słonecznikowy
sól
biały pieprz

Śledź naszą ofertę –
Odwiedź Kuchnię Lidla –
Polub nas na Facebooku –
Nasz Instagram –
Przypnij nas –

source

(147167)

FOODporn.pl Zupa gulaszowa z kminkiem i pieczoną papryką – Karol Okrasa – Przepisy Kuchni Lidla

About The Author
-