Wypróbuj przepis Karola Okrasy na zupę cebulową z pulpecikami –
SUBSKRYBUJ –
Polska czy francuska? Niezależnie od tego, skąd pochodzi zupa cebulowa, zawsze jest pyszna. A według tego przepisu – doskonała!

SKŁADNIKI:
1 pęczek natki pietruszki, umytej, posiekanej (do posypania zupy)
starta na tarce skórka z 1 cytryny, sparzonej, wyszorowanej
WYWAR
1 marchew umyta, obrana
1 korzeń pietruszki umyty, obrany
1 seler umyty, obrany
6 szt. ziela angielskiego
4 liście laurowe
ZUPA
6 białych cebul, pokrojonych w piórka
niewielka ilość oleju słonecznikowego
1 łyżeczka suszonej kolendry, roztartej w moździerzu
1/2 łyżeczki kminku, roztartego w moździerzu
1 łyżka suszonego tymianku, roztartego w moździerzu
1 łyżeczka mąki pszennej + 1/2 łyżeczki do zasmażki
250 ml białego wina wytrawnego + 100 ml do zasmażki
niewielka ilość soli
niewielka ilość mielonego białego pieprzu
niewielka ilość cukru
1 ząbek czosnku, posiekany
PULPECIKI
500 g mięsa mielonego z szynki
1 łyżeczka suszonej kolendry, roztartej w moździerzu
1 łyżeczka kminku, roztartego w moździerzu
1 łyżka drobno posiekanego czosnku
1 łyżka natki pietruszki, umytej, posiekanej
niewielka ilość soli
niewielka ilość mielonego białego pieprzu
niewielka ilość oleju słonecznikowego

Śledź naszą ofertę –
Odwiedź Kuchnię Lidla –
Polub nas na Facebooku –
Nasz Instagram –
Przypnij nas –

source

(93705)

FOODporn.pl Zupa cebulowa z pulpecikami – Karol Okrasa – przepisy Kuchni Lidla

About The Author
-

19 komentarzy

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>