Podczas gorących dni chętniej decydujemy się na lekkie, szybkie i aromatyczne potrawy. Wiosenna zupa koperkowa Karola Okrasy zachwyci Cię swoją świeżością i wspaniałym połączeniem smaków. Poznaj sekretny składnik przepisu i ugotuj pyszny obiad dla bliskich, a po więcej kulinarnych inspiracji zajrzyj na Kuchnię Lidla!
SUBSKRYBUJ –

Zobacz inne przepisy na zupy –
Sprawdź nasze pomysły na obiad –

Przepis Karola Okrasy na wiosenną zupę koperkową –

Składniki:
-marchewka – 2 szt.
-pietruszka – 2 szt.
-ziemniaki – 500 g
-gałka muszkatołowa – ½ łyżeczki
-kminek – 1 szczypta
-koperek – 1 pęczek
-liście laurowe – 3 szt.
-ziele angielskie – 7 szt.
-kwaśna śmietana 18% – 1 łyżka
-śmietanka 30% – 100 ml
-bulion warzywny – 1 l
-sok z kiszonej kapusty – 200 ml
-olej – 1 łyżka
-masło – 1 łyżka
-sól – szczypta
-pieprz – szczypta

✦✦✦ Znajdź inspiracje w nowej KUCHNI LIDLA! ✦✦✦
🍴 Gotuj tradycyjnie z Karolem ➡
🍴 Lekkie i fit przepisy Kingi Paruzel ➡
🍴 Wpadaj po słodkie przepisy do Pawła ➡

✦✦✦ Zobacz, gdzie jeszcze możesz nas znaleźć! ✦✦✦
Śledź naszą ofertę ➡
Odwiedź Kuchnię Lidla ➡
Polub nas na Facebooku ➡
Nasz Instagram ➡
Przypnij nas ➡

source

(232201)

FOODporn.pl WIOSENNA ZUPA KOPERKOWA 🍲 | Karol Okrasa & Kuchnia Lidla

About The Author
-