Szukasz nowych inspiracji kulinarnych? Chcesz przyrządzić pyszne i rozgrzewające danie, które idealnie pasuje do jesiennej aury? Kinga Paruzel zdradzi Ci swój wyjątkowy przepis i udowodni, że wegańska kuchnia ma moc! Obejrzyj odcinek i zobacz, jak przygotować chrupiący placek ziemniaczany wypełniony aromatycznym, warzywnym gulaszem po węgiersku. Zajrzyj też na Kuchnię Lidla po więcej pomysłów na wegańskie obiady!
SUBSKRYBUJ –

Zobacz więcej przepisów na dania wegańskie –
Inspiruj się pomysłami na obiady –

Przepis Kingi Paruzel na wegański placek po węgiersku –

Składniki:
Wegański gulasz
-cebula – 1 szt.
-czosnek – 4 ząbki
-papryczka chili – 1 szt.
-pieczarki – 450 g
-olej rzepakowy – 1 łyżka
-czerwone wino – ¼ szklanki
-koncentrat pomidorowy bio – 1 łyżka
-krojone pomidory z puszki – 400 g
-liść laurowy – 1 szt.
-sos sojowy – 1 łyżeczka
-bulion warzywny – 1 szklanka
-mrożona marchewka z groszkiem – ½ szklanki
-sól – 1 szczypta
-pieprz – 1 szczypta
-natka pietruszki – 1 pęczek
Wegańskie placki ziemniaczane
-ziemniaki bio – 1 kg
-cebula – 1 szt.
-czosnek – 1 ząbek
-koperek – 1 pęczek
-sól – 1 szczypta
-pieprz – 1 szczypta
-olej rzepakowy – do smażenia placków

✦✦✦ Znajdź inspiracje w nowej KUCHNI LIDLA! ✦✦✦
? Szybkie i nowoczesne przepisy Darii Ładocha ➡
? Gotuj tradycyjnie z Karolem ➡
? Lekkie i fit przepisy Kingi Paruzel ➡
? Wpadaj po słodkie przepisy do Pawła ➡

✦✦✦ Zobacz, gdzie jeszcze możesz nas znaleźć! ✦✦✦
Śledź naszą ofertę ➡
Odwiedź Kuchnię Lidla ➡
Polub nas na Facebooku ➡
Nasz Instagram ➡
Przypnij nas ➡

source

(55761)

FOODporn.pl WEGAŃSKI PLACEK PO WĘGIERSKU ? | Kinga Paruzel & Kuchnia Lidla

About The Author
-