Składniki na spód:
– 2 szklanki mąki
– 3/4 szklanki oleju kokosowego w postaci stałej
-1/4 szklanki wody

Składniki na masę:
– 2 sztuki naturalnego tofu
– 5 łyżek mleka roślinnego
– 4 łyżki syropu z agawy lub innego
– 4 łyżki masła orzechowego
– 3 tabliczki gorzkiej czekolady (procent zależy od was, czy lubicie słodszą np. 64% lub mocniejszą np. 80%)
– 2 łyżki konfitury wiśniowej
– kakao, aby posypać wierzch

Tarta jest mocno czekoladowa i bardzo sycąca, smacznego :)

source

(8)

FOODporn.pl Wegańska tarta czekoladowa

About The Author
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>