Składniki:

* 2 puszki mleczka kokosowego
* 4 łodygi trawy cytrynowej
* 1 limonka
* 8 liści kafiru
* 1 szalotka
* 1 papryczka chilli
* 3-4 cm korzenia imbiru ( galangaru)
* boczniaki
* 4 łyżki sosu rybnego
* 3-4 łyżki cukru brązowego
* krewetki lub kurczak
* kolendra

OPCJONALNIE:
* 150-200 ml wody ( do rozcieńczenia bulionu)
* ryż jaśminowy, basmati lub makaron ryżowy

SMACZNEGO :)

FanPage: www.facebook.com/ParaKulinarni

Instagram: www.instagram.com/parakulinarni

E-mail: parakulinarni@gmail.com

source

(8993)

FOODporn.pl Tom Kha – Tajska zupa z mleczkiem kokosowym

About The Author
-

15 komentarzy

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>