Sprawdź nasz pomysł na pyszny deser. Wypróbuj nasz przepis na tartę z dwoma nadzieniami i Gotuj z Lewiatanem!

Składniki:
Ciasto:
500 g mąki poznańskiej Lewiatan
300 g zimnego masła
100 g cukru pudru
2 jajka
2 płaskie łyżeczka proszku do pieczenia Delecta
2 płaskie łyżeczka cukru wanilinowego Delecta

Nadzienie serowe:
1 kg twarogu półtłustego krajanka Włoszczowa
4 jajka
budyń smak waniliowym Delecta
0,5 szklanki cukru pudru
2 łyżki cukru wanilinowego Delecta
skórka z cytryny
100 g rodzynków sułtańskich Lewiatan

Nadzienie makowo – czekoladowe:
puszka masy makowej Bakalland
tabliczka gorzkiej czekolady Lewiatan
budyń smak waniliowy Delecta
4 łyżki wiórków kokosowych Lewiatan
2 jajka
łyżeczka aromatu pomarańczowego Delecta

Sposób przygotowania:
Ciasto:
Pokrój zimne masło na kawałki. Mąkę, cukier puder i pokrojone masło dodaj do miski. Dodaj proszek do pieczenia i cukier wanilinowy. Ucieraj ciasto do momentu, aż powstaną małe kawałki. Dodaj jajka i dalej ugniataj do czasu, aż ciasto się połączy. Z ciasta uformuj kulę, owiń w folię i włóż do lodówki na godzinę.
Ciasto wyciągnij z lodówki. Podziel je na dwie części. Każdą część delikatnie rozwałkuj i przełóż na formę. Wierzch ciasta ponakłuwaj widelcem. Ciasto piecz 20 minut w 190 stopniach. Po upieczeniu odstaw ciasto na bok i poczekaj aż ostygnie.

Nadzienie serowe:
Budyń przygotuj zgodnie z zaleceniami producenta, poczekaj aż ostygnie. Do miski dodaj twaróg, ostudzony budyń, składniki zmiksuj. Dodaj jajka, cukier puder, cukier wanilinowy, skórkę z cytryny. Dokładnie wymieszaj. Na koniec dodaj rodzynki i delikatnie przemieszaj. Masę wyłóż na ciasto. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni około 15 minut.

Nadzienie makowo – czekoladowe:
Tabliczkę gorzkiej czekolady podziel na mniejsze części. Masę makową przełóż do miski. Dodaj czekoladę, budyń waniliowy w proszku i wiórki kokosowe, łyżeczkę aromatu pomarańczowego. Całość dokładnie przemieszaj. Dodaj jajka i ponownie pomieszaj całą masę. Gotowe nadzienie wyłóż na ciasto. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni na 15-20 minut. Smacznego!

Subskrybuj nasz kanał i bądź na bieżąco z najlepszymi przepisami –
Polub nas na Facebooku –
Zobacz nasze najnowsze promocje –

source

(2307)

FOODporn.pl Tarta z nadzieniem serowym i makowym – www.lewiatan.pl

About The Author
-