Wypróbuj przepis Karola Okrasy na tajską zupę z pomidorami i pieczonym łososiem –
SUBSKRYBUJ –
Orientalne składniki i niezwykle aromatyczne przyprawy tworzą potrawę o prawdziwie tajskim charakterze. Jest przepyszna!

SKŁADNIKI:
ZUPA
kilka skrzydełek do bulionu
włoszczyzna
150 g pieczarek
100 ml sosu rybnego
1 łyżeczka sosu ostrygowego
1 łyżeczka suszonej trawy cytrynowej lub 1 świeża
starta skórka i sok z 1 limonki sparzonej, wyszorowanej
1 ząbek czosnku pokrojony w plasterki
1 pęczek bazylii tajskiej
olej
1 łyżka słodkiej papryki w proszku
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
2 pomidory pokrojone w kostkę bez skóry i pestek (pestki i miąższ pozostawiamy)
1 łyżeczka suszonego imbiru
100 ml śmietany 30%
pieprz
niewielka ilość ostrej papryczki
KREWETKI I ŁOSOŚ
500 g krewetek mrożonych surowych
1 łyżka kolendry świeżej umytej, posiekanej
sól
pieprz
1 posiekany ząbek czosnku
starta skórka z 1 limonki sparzonej, wyszorowanej
1 łyżeczka ostej posiekanej papryczki
olej
500 g filetu z łososia pozbawionego skóry

Śledź naszą ofertę –
Odwiedź Kuchnię Lidla –
Polub nas na Facebooku –
Nasz Instagram –
Przypnij nas –

source

(16591)

FOODporn.pl Tajska zupa z pomidorami i pieczonym łososiem – Karol Okrasa – przepisy Kuchni Lidla

About The Author
-