Tom Yum to moja ulubiona zupa kuchni azjatyckiej. Jest pikantna, aromatyczna i smakuje po prostu świetnie! Zapraszam! :)

Jeśli podobają Ci się moje filmy, to kliknij łapkę w górę i subskrybuj kanał, aby być na bieżąco z nowymi materiałami. Nie zapomnij także odwiedzić mój profil na portalach społecznościowych, na których pojawiają się informacje o nowych przepisach.

Facebook –
Twitter –
Instagram –
Google+ –

Składniki na dwie porcje:
– 5-6 dużych krewetek,
– 500ml wywaru warzywnego,
– 1 czerwone chilli,
– 1 trawa cytrynowa,
– 1 ząbek czosnku,
– kilka plastrów cebuli,
– 6-8 pomidorków koktajlowych,
– 3-4 grzyby shitake (świeże lub suszone wcześniej namoczone),
– pół łyżeczki liści kaffiru (lub dwie sztuki jeśli mamy je w całości),
– pół łyżeczki galangalu,
– pół łyżeczki pasty z czerwonego chilli,
– 1-1,5 łyżki stołowej pasty Tom Yum,
– 1 łyżka sosu rybnego,
– 1 łyżka soku z limetki,
– szczypta cukru palmowego.

source

(14718)

FOODporn.pl Tajska zupa Tom Yum z krewetkami – XtraVirginTV

About The Author
-

4 komentarze

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>