Odc.217 – Remigiusz Rączka podróżuje Szlakiem Kulinarnym Śląskie Smaki. W Karczmie Wiejskiej w Jankowicach k. Pszczyny przygotowuje zupę z podgrzybków, golonko w warzywach i piwie i grillowane owoce. Składniki poniżej:
Zupa z podgrzybków

podgrzybki – 30 dag
cebula – 1 szt.
masło klarowane – 2 łyżki
bulion warzywny – 1 l
śmietana kremówka – 100 ml
świeży lubczyk – kilka gałązek
natka pietruszki – pół pęczka
sól, pieprz – do smaku

Golonka w warzywach i piwie

golonko przednie – 1 szt.

do wywaru:
cebula – 1 szt.
czosnek – 4 ząbki
seler – 0,5 szt.
marchew – 1 szt.
pietruszka – 0,5 szt.
kminek – 0,5 łyżeczki
liść laurowy – 2 szt.
ziele angielskie – 3 szt.
sól, pieprz – do smaku

na patelnię:
seler – 0,5 szt.
marchew – 1 szt.
pietruszka – 0,5 szt.
czosnek – 2 ząbki
masło klarowane – 2 łyżki
świeży tymianek – kilka gałązek
piwo jasne – 150 ml
sól, pieprz – do smaku

Owoce z grilla

pomarańcza – 2 plastry
ananas świeży – 2 plastry
jabłko – 2 plastry
maliny – 10 szt.
brzoskwinia – 1 szt.
miód – 2 łyżki
cynamon – 1 łyżeczka

source

(26043)

FOODporn.pl Rączka gotuje – zupa z podgrzybków, golonka w warzywach i piwie, grillowane owoce

About The Author
-

5 komentarzy

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>