Przepisy kulinarne /Zupa z maślaków . Zupa z maślaków W zasadzie z maślaków pierwszy raz robiliśmy taką zupę. Jednak ze świeżych grzybów jest najlepsza. Polecamy, palce lizać. 500 g maślaków (grzyby) 1 cebula 1 marchew 1 kawałek selera korzeniowego 1 pełna łyżka mąki 50 ml mleka 1 łyżka masła 2 łyżki śmietany 100 g kaszy jęczmiennej perłowej 1 łyżeczka suszonego lubczyku natka pietruszki sól, pieprz Grzyby oczyszczamy, kroimy w paski. Marchew i seler ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w piórka. Masło roztapiamy, wrzucamy warzywa i grzyby do garnka, lekko oprószamy solą i pieprzem. Dusimy pod przykryciem około 30, zalewamy 1 l wrzącej wody. Mąkę rozrabiamy z mlekiem, dodajemy do całości, wrzucamy kaszę, dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze przez kwadrans (co jakiś czas mieszamy). Do smaku doprawiamy solą, pieprzem. Dodajemy liść lubczyku. Śmietanę hartujemy z niewielką ilością gorącej zupy, wlewamy i dokładnie łączymy z zupą. Podajemy z posiekaną natką pietruszki. …
————————————————————————-
+I do not own any images. For information on copyright infringement, please contact: 1kathrynchorley@gmail.com
+ I will always put your website backlink and recommend them here

Source:

source

(28)

FOODporn.pl Przepisy kulinarne /Zupa z maślaków

About The Author
-