Przepisy kulinarne /Tarta z malinami i migdałową kruszonką . Tarta z malinami i migdałową kruszonką Aromatyczne nadzienie malinowe na kruchym cieście otoczone kruszonką migdałową. Tartę zdobią floksy o słodkim lekko korzennym smaku. Składniki: kruche ciasto: 300 g mąki krupczatki 150 g cukru pudru 250 g masła 2 łyżki kwaśnej śmietany 2 żółtka szczypta soli masa malinowa: 1 litr malin pół szklanki cukru laska wanilii ziarenko kardamonu laska cynamonu łyżeczka agar agar kruszonka migdałowa: 200 g zmielonych migdałów 200 g cukru 200 g masła skórka otarta z pomarańczy maliny i floksy do ozdoby Ciasto: Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy cukier, sól i posiekane masło za pomocą siekaczki robimy kruszonkę. Do kruszonki dodajemy żółtka i śmietanę szybko zagniatamy gładkie ciasto. Formujemy kulę owijamy folią spożywczą i odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy okrąg o średnicy 30 cm i wykładamy formę na tartę. Pieczemy w 200-210 stopniach C przez 12-15 minut. Masa malinowa: Maliny podsmażamy z dodatkiem cukru, wanilii, kardamonu, cynamonu i agaru przez 15 minut, aż maliny odparują. Wyjmujemy laski wanilii i cynamonu. Kruszonka migdałowa: Zmielone migdały łączymy z masłem, cukrem i skórką pomarańczy, zagniatamy do uzyskania plastycznej masy. Brzeg tarty wykładamy kruszonką, na środku rozprowadzamy masę malinową. Resztą kruszonki posypujemy tartę. Ciasto zapiekamy w 180 stopniach C przez około 15 minut, aż kruszonka się zarumieni. Ciasto studzimy. Podajemy ozdobione malinami i floksami. …
————————————————————————-
+I do not own any images. For information on copyright infringement, please contact: 1kathrynchorley@gmail.com
+ I will always put your website backlink and recommend them here

Source:

source

(17)

FOODporn.pl Przepisy kulinarne /Tarta z malinami i migdałową kruszonką

About The Author
-