Przepisy kulinarne /Szczaw do zupy . Szczaw do zupy z mojego pierwszego zbioru :) co roku robię taki szczaw na zimę w ogóle nie kupuję gotowych słoiczków ponieważ moja wyobraźnia zaraz widzi te wszystkie robaki i piasek, które się tam zapewne znajdują :) szczaw łyżka masła klarowanego Szczaw obrać, umyć i osączyć. W garnku roztopić masło i dodać szczaw, może być pokrojony drobniej ale niekoniecznie. Dusić pod przykryciem. Jeżeli nie kroiliśmy szczawiu bądź też ma on dużo twardych włókien to gotowy szczaw możemy przetrzeć przez przecierak lub zmiksować blenderem. Słoiczki napełnić gotowym szczawiem, zakręcić i pasteryzować ok 20 minut od momentu zagotowania. Wyjąć słoiczki z wody każdy odwrócić dnem do góry i zostawić do wystygnięcia. Na zimę będzie w sam raz. Smacznego …
————————————————————————-
+I do not own any images. For information on copyright infringement, please contact: 1kathrynchorley@gmail.com
+ I will always put your website backlink and recommend them here

Source:

source

(1136)

FOODporn.pl Przepisy kulinarne /Szczaw do zupy

About The Author
-