Przepisy kulinarne /Babeczki imprezowe na 3 sposoby . Babeczki imprezowe na 3 sposoby Kruche wytrawne babeczki zawsze robią wrażenie na gościach. Świetne na imprezę, zakąska na jeden kęs. W zależności od wielkości foremek, możemy z przepisu przygotować od 40 do nawet 70 babeczek. Ciasto: mąka 250 g Masło 120 g Jajko 1 sztuka Proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki Sól 1/2 łyżeczki Pasta brokułowa: ugotowane brokuły 250 g Feta 150 g Serek śmietankowy typu Almette 1/2 opakowania Czosnek 1-2 ząbki Pasta surimi: 3/4 opakowania surimi Mała cebula czerwona Serek śmietankowy typu Almette 3/4 opakowania Pieprz, sól do smaku Czarnuszka łyżeczka Pasta serowa: Ser żólty tarty 150 g Serek śmietankowy typu Almette 3/4 opakowania Garść orzeszków ziemnych Sól, pieprz do smaku Chilli, szczypta kurkumy Przygotowania zaczniemy od babeczek. Z podanych składników szybko zagniatamy ciasto kruche, które następnie schładzamy przez około godzinę w lodówce. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy i wylepiamy nim foremki i pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 10 minut – do ładnego zrumienienia babeczek. Kruche spody pozostawiamy do wystudzenia, w tym czasie przygotowujemy pasty. Pasta brokułowa: Ugotowany brokuł kroimy w drobniejsze kawałki. Kilka malutkich różyczek odkładamy na bok do przybrania. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pokruszoną fetę i całość blendujemy na w miarę gładką masę. Gdyby okazała się zbyt gęsta – można dodać łyżkę majonezu lub jogurtu naturalnego. Pasta gotowa. Pasta surimi: Paluszki surimi kroimy w drobną kosteczkę. Kilka większych kawałków pozostawiamy do ozdoby. Cebulę drobno szatkujemy. Dodajemy do surimi, łączymy z serkiem śmietankowym i przyprawami. Gdyby pasta okazała się zbyt gęsta, można dodać łyżkę majonezu lub jogurtu naturalnego. Pasta gotowa. Pasta serowa: Set trzemy na drobnych oczkach. Orzechy blendujemy na drobniejsze kawałeczki. Kilka orzeszków odkładamy na bok do ozdoby. Ser, orzeszki, przyprawy łączymy z serkiem śmietankowym. Gdyby pasta była zbyt gęsta, można dodać łyżkę majonezu lub jogurtu naturalnego. Pasta gotowa. Na wystudzone kruche spody za pomocą łyżeczki bądź szprychy nakładamy pasty. Ozdabiamy brokułami, surimi i orzeszkami. Smacznego! …
————————————————————————-
+I do not own any images. For information on copyright infringement, please contact: 1kathrynchorley@gmail.com
+ I will always put your website backlink and recommend them here

Source:

source

(979)

FOODporn.pl Przepisy kulinarne /Babeczki imprezowe na 3 sposoby

About The Author
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>