Zupa-krem z groszku zielonego z jarmużem
Składniki:
500 ml bulionu (polecam „rosół wegetariański” z bloga Jadłonomia)

1 duża cebula
2-3 ząbki czosnku
2-3 szklanki zielonego groszku (w zależności od tego jak gęsty krem lubicie)
1/4 – 1/2 szklanki wiórków kokosowych
wrzątek do zalania wiórków kokosowych
1-2 garści jarmużu (umyty, porwany na kawałki, bez grubych łodyg)
sól, pieprz, kilka łyżek cytryny

Uzupełnienie przepisu (opisany sposób wykonania + kilka informacji dodatkowych) –

Polub ZdrowoManię na Facebooku :)
kontakt@zdrowomania.pl

Sponsorem programu jest Cintamani Poland – producent suplementów diety Citrosept

Blog prowadzącej:

Produkcja:

source

(3922)

FOODporn.pl Odc. 12 – Zupa krem z groszku zielonego z jarmużem

About The Author
-

7 komentarzy

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>