W dzisiejszym odcinku trochę się rozgadałam o bulionie, domowej kostce rosołowej, o rodzajach soczewicy itp, więc jeśli ktoś chce sam przepis, zapraszam na bloga:

Przepis na garam masala:

Sponsorem programu jest Cintamani Poland – producent suplementów diety Citrosept

Blog prowadzącej:

Polub ZdrowoManię na Facebooku :)
Kontakt mailowy: kontakt@lifemanagerka.pl

source

(7772)

FOODporn.pl Odc. 105 – sycąca zupa z soczewicy

About The Author
-

8 komentarzy

  • irysowa
    Reply

    wegański przepis to muszę wypróbować, szczególnie, że ostatnio odkryłam zupę z cebulową z soczewicą i uwielbiam. jeśli chodzi o płukanie soczewicy to nie miałam pojęcia, że trzeba ją moczyć. zawsze tylko dokładnie płukałam ją pod bieżącą wodą. dlaczego trzeba ją moczyć?

  • Alicja
    Reply

    Moja ulubiona zupa :) ja gotuję podobnie, bez jarmużu, przeważnie z czerwoną soczewicą, doprawiam kurkumą, imbirem, czosnkiem i kolendrą oraz pieprzem cayenne. Inną wersję gotuję z dodatkiem zielonej soczewicy i cieciorki – również bardzo smaczna :) Do ulubionych przypraw codziennego użytku zaliczam jeszcze tymianek.

  • Andziula Ł.
    Reply

    Mmm to może być pyszne. Ja uwielbiam inną wersję takiej zupki, z czerwonej soczewicy ze zmiksowanymi marchewką, selerem i cebulą i gotowanymi ziemniakami. A tą czarną soczewicę to się moczy?

  • nelja
    Reply

    super sposób! w każdym niby szybkim i prostym przepisie pytałam się siebie: tylko skąd ja mam na szybko wziąć ten bulion warzywny!? to teraz już wiem! Hurra! :D a szpinak i jarmuż też mrożę sobie w porcjach i dodaję potem do wszystkiego, bo bardzo szybko się rozmrażają

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>