Zobaczcie jak przygotować rewelacyjne kakao w wersji Raw Food :) będziecie zachwyceni :)
Moje strony:
⇨ BIOENERGOTERAPIA:
⇨ INSTAGRAM:
⇨ FANPAGE:

Dolacz do RAWdzinki:
⇨ Fanpage:
⇨ Grupa:
⇨ Instagram:

source

(7357)

FOODporn.pl Najlepsze Surowe Kakao na Świecie – przepis RAW FOOD – Bartosz Filapek

About The Author
-

11 komentarzy

  • Monika S
    Reply

    Zmielona mase z migdalow bardziej wysuszona mieszam z miodem lub miod w proszku + ghee maslo ja wykorzystuje do zrobienia marzipana wykladam mase na pergamin roluje w walek konce zawijam jak cukierki i do lodowki bardzo dobry, palce lizac .polecam.

  • Janina Kowalski
    Reply

    Super. Dziś z kolei robiłam twoje ciasto raw, którego przepis dziś obejrzałam: z bananami i awokado na podkładzie z orzechów i daktyli. jest genialne. Przepyszne. Dzięki takim przepisom mam motywację trwania w tej diecie. Zaczęłam niedawno. Najpierw zaczęłam bez mięsa, w lipcu – post wodny, co mi pomogło rozjaśnić umysł, teraz powoli z bezmięsnej przechodzę na raw. Fajny kanał. Pozdrawiam.

  • Maniek Dupeczka
    Reply

    Co złego jest w tych stymulantach? Przecież kofeina nie jest specjalnie szkodliwa,jeśli ma pochodzenie naturalne i się jej nie nadużywa :) Nie podałeś firmy kakao nic o nim nie ma.

  • Magandroo
    Reply

    Uwaga na sól himalajska! Pazerni producenci barwią zwykła sól morska lub kuchenna na różowo i sprzedają po atrakcyjnej cenie jako himalajska! Warto postawić na sól kłodawską (jest taka sama jak himalajska a nasza Polska) niejodowaną.

    https://youtu.be/qarDBz9XTfQ

  • Łukasz
    Reply

    Jednak robisz połączenie cukru (daktyle) z tłuszczem ( migdał) a to już nie jest zdrowe, ja osobiście zmieliłbym daktyle z kakao i masz zdrowszą wersje.

  • Aleksandra Marzec
    Reply

    Super.Coś jeszcze na słodko- namoczone migdały, nerkowiec, słonecznik. Zmielić z morelami, daktylem i bananem. Do części dodać cytryny i ugormować jak sernik, a część masy połaczyć z kakao. Posypać jaszcze kakao i przystroić bananem. Gotowy surowy sernik, można bez słonecznika, a np z wiórkami kokosa. W razie potrzeby zagęścić maką kokosową. Do masy czekoladowej można dodać trochę nasion chia. Tak przetrwałam na surowo słodkie pokusy …. ………..Idę robić kakao. Dziękuję za motywację i przykład, szczególnie ten sportowy. Pozdrawiam

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>