??? Film o pomidorach:

ZASUBSKRYBUJ KANAŁ ➡➡➡
FACEBOOK ➡➡➡
INSTAGRAM ➡➡➡
TWITTER ➡➡➡
Przepis:
100 g pokrojonej w kromki czerstwej ciabaty
2 łyżki oliwy z oliwek z drugiego tłoczenia
4 średnie, drobno posiekane cebule
2 kg obranych ze skórki posiekanych pomidorów
2 litry rosołu z kury  
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżka cukru
1 szklanka świeżej posiekanej bazylii

2. Zrób tosty z pokrojonej w kromeczki czerstwej ciabaty. 
3. Wlej oliwę na głęboką patelnię. Jeżeli nie masz głębokiej patelni, to wrzuć do dużego garnka. Dodaj cebulę, smaż przez
około 1 minutę mieszając drewnianą łyżką. Następnie dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj całość. 
4. Wrzuć posiekane pomidory, podsmażaj przez 2 minuty, zalej bulionem.
5. Dodaj 1 łyżkę cukru do smaku, wymieszaj całość. 
6. Porwij ręką tosty na małe, ale równe kawałki i wrzuć do zupy, wymieszaj drewnianą łyżką. 
8. Gotuj zupę aż do momentu gdy chleb się rozpuści ok. 5 minut. 
9. Dopraw zupę solą i pieprzem, wlej do kokilek, udekoruj posiekaną bazylią.

source

(15586)

FOODporn.pl Najlepsza toskańska zupa pomidorowa ?? | Pascal przedstawia

About The Author
-

40 komentarzy

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>