Kochani! Dziś przepis idealny na śniadanie, czyli najlepsza szakszuka!
Sprawdźcie mój sposób na ten orientalny, śniadaniowy przepis. Proponuję podawać ją z jogurtowym sosem z miętą i dobrym pieczywem. Polecam i życzę miłego weekendu!
Agnieszka Mielczarek, Jedz inaczej
Szakszuka Pascala:
ZASUBSKRYBUJ KANAŁ ➡➡➡
FACEBOOK ➡➡➡
INSTAGRAM ➡➡➡
Blog ➡➡➡
Patelnia użyta w odcinku:
Składniki:
mielony kumin, mielona kolendra, czosnek
odrobina oliwy
posiekana czerwona cebula
bakłażan pokrojony w kostkę
pomidory
2 łyżki passaty pomidorowej
4 jajka
kolendra lub natka
sól / pieprz
pieczywo
sos:
szklanka jogurtu naturalnego
mięta świeża
sok z 1 cytryny
W kulinarnych przygodach wspiera nas Amica
source
(10195)