Zapraszam na prosty przepis na marokańska, sycącą zupę Harirę. Smacznego:)

Składniki:

300 gram wołowiny
1 szklanka ciecierzycy
200 gram czerwonej soczewice
1 cebula
3 łodygi selera naciowego
1 marchew
2 ząbki czosnku
2 cm korzenia imbiru
1 laska cynamonu
1 łyżeczka mielonego kuminu
1 łyżeczka mielonej kolendry
1 łyżeczka kurkumy
1 łyżeczka chili
2 daktyle
1 pęczek kolendry
1 pęczek natki pietruszki
500 ml bulionu warzywnego
2 x 200 ml wody
400 gram pomidorów
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
opcjonalnie sól i pieprz do smaku

Podawać z cytryną i daktylami

source

(9228)

FOODporn.pl Marokańska zupa z ciecierzycy – Harira

About The Author
-

8 komentarzy

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>