Kucharze z ZST-U wraz z Panem Dariuszem Barańskim i Dawidem Jasicą tym razem przygotowali w ramach zajęć praktycznych potrawy karnawałowe. Podczas warsztatów pracowali na takich surowcach jak: łosoś, dorsz, parmezan, szynka szwarcwaldzka.
Potrawy wykonane w ZST-U były niczym z programu Top Chef.
Jak widzicie na załączonych zdjęciach potrawy prezentują się znakomicie, zapewniam, wszystko smakowało równie wybornie!
Można się spodziewać, że w kolejnych programach kulinarnych Nasi uczniowie będą mogli znów udowodnić, że są BEST OF THE BEST

Pomysłodawca i organizator warsztatów: Iwona Kawala-Zwolińska

Bardzo dziękuje młodzieży za zaangażowanie i pracę, a Naszemu sponsorowi za ufundowanie surowców.

PODZIĘKOWANIA DLA:
-Pani Danuty Kapcia – Właścicielki Hotel i Restauracja Platan w Chrzanowie
– Pana Dariusza Barańskiego – Szefa Kuchni w Restauracji i Hotelu Platan
– Pana Dawida Jasicy – Kucharza w Restauracji i Hotelu Platan

Autorskie MENU Dariusza Barańskiego pt. KARNAWAŁ
zakąski:
– MINI KULKI SEROWE Z ZIOŁAMI, SEZAMEM, PAPRYKĄ SŁODKĄ (wyk. Paweł Zajęcki)
– ROLADKI Z ŁOSOSIEM WĘDZONYM (wyk. Filip Langer)
– MINI SANDICHE Z PALUSZKAMI KRABOWYMI I DORSZEM (wyk. Joanna Zając)
– MINI TARTINKI Z MUSEM DROBIOWYM (wyk. Mikołaj Rejdych)
– SZYNKA DOJRZEWAJĄCA Z GRISSINI (wyk. Barbara Kumala)

danie główne:
– RISOTTO Z KURCZAKIEM (wyk. Emilia Kołnierzak)

deser:
– OWOCE W SOSIE SZAMPAŃSKIM (wyk. Sandra Kulka)

source

(493)

FOODporn.pl Lekcja Smaku z Mistrzem

About The Author
-