Zapraszam na moją ulubioną zupę kimchi-kimchi jjigae-na kościach wieprzpwych. Smacznego:)

Składniki:

600 gram kości wieprzowych-najlepszeod schabu z kawałkami mięsa
2-2,5 l zimnej wody
3 suszone grzyby shitake
3 duże ziemniaki
400 gram kimchi wraz z sokiem
2 łyżki gochujang
2 łyżki mąki z pachnotki-opcjonalnie
1-2 łyżki oleju sezamowego
3 łyżki sosu sojowego-najlepszy koreański do zup
garść liści pachnotki
posiekana dymka
ugotowany biały ryż

Składniki koreańskie kupicie pod tymi adresami:

www.czylichili.pl
www.koreahouse.pl
www.jirosan.pl

w Poznaniu sklep stacjonarny Hong Yu na ul. Św Marcin 27

source

(483)

FOODporn.pl Kuchnia koreańska-zupa kimchi na kościach wieprzowych.

About The Author
-