Czas wykonania: 2 godz.
Stopień trudności: łatwe
Element wykorzystany: udziec wołowy QMP
Sposób przygotowania: pieczenie

Składniki na 4 porcje:
• Udziec wołowy QMP – 500 g
• Szalotki – 12 szt.
• Musztarda francuska – 3 łyżki
• Majonez – 6 łyżek
• Cebula – 2 szt.
• Mix sałat
• Chleb kminkowy – 4 kromki
• Sól, pieprz kruszony
• Olej

SPOSÓB WYKONANIA
Udziec pokrojony w paski przesmażyć na ostrym ogniu razem z cebulą. Z majonezu i musztardy zrobić sos, posmarować tostowane kromki chleba sosem, ułożyć sałatę i plasterki usmażonej wołowiny QMP, podawać z frytkami i sałatami oraz sezonowymi warzywami.

source

(1529)

FOODporn.pl Kanapka z wołowiną, pieczonymi szalotkami, sosem musztardowym i sałatą

About The Author
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>