Czas wykonania: 45 min
Stopień trudności: średnie
Element wykorzystany: antrykot QMP
Sposób przygotowania: smażenie lub grillowanie

Składniki na 4 porcje:
• Antrykot QMP – 400 g
• Chleb wiejski
• Rzodkiewka – 6 szt.
• Ogórek – 1 szt.
• Czerwona cebula – 1 szt.
• Pomidor – 1 szt.
• Mix sałat – 80 g
• Musztarda Pommery – 2 łyżki
• Cytryna – 1 szt.
• Oliwa – 100 ml
• Czosnek pieczony – 1 główka
• Sól
• Pieprz czarny, grubomielony

SPOSÓB WYKONANIA

Antrykot smażymy na mocno rozgrzanej patelni lub grillujemy na żądany stopień wysmażenia. Warzywa kroimy – rzodkiewki i ogórek w cienkie plasterki, cebulę w krążki lub piórka, a pomidora (tylko części miąższu) – w paseczki. Warzywa mieszamy z sałatą i sosem winegret sporządzonym z musztardy, soku cytrynowego i oliwy – doprawiamy do smaku. Kromki chleba lub ulubionej bułki grillujemy i smarujemy pieczonym czosnkiem, antrykot kroimy ostrym nożem w cienkie plasterki, podajemy na sałatce, a na wierzch kładziemy jajko sadzone.

Do przygotowania kanapki można użyć zarówno zimnej, jak i gorącej porcji wołowiny QMP.

source

(1040)

FOODporn.pl Kanapka z antrykotem i smażonym jajkiem

About The Author
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>