Domowe grzanki to idealny dodatek do zup typu krem. Ja swoje grzanki zjadłam z kremem z selera, ale Wy możecie je zjeść z z każdą inną kremową zupą.
Przepis na domowe grzanki jest bardzo prosty. Wystarczy kilka kromek chleba, najlepszy jest taki „nie pierwszej świeżości – dlatego takie grzanki to sposób na „recykling” żywności :) .
Chleb na grzanki wystarczy pokroić w kostkę i podsmażyć na jakimś tłuszczu. Ja użyłam oleju kokosowego. Zanim wrzuciłam na patelnię pokrojony chleb, podsmażyłam na olejku kilka ząbków czosnku, których nie obierałam! Dzięki temu grzanki nabrały czosnkowego aromatu, a sam czosnek stał się miękki, słodki i delikatny w smaku. Taki czosnek dodałam do swojego kremu z selera.
Pod koniec smażenia, gdy grzanki stały się rumiane i chrupiące posypałam je odrobiną soli, majeranku i pieprzem cayenne (oczywiście dobór przypraw zależy od Was).

Znajdziecie mnie także tu:
Zdjęcia ślubne i nie tylko:
Blog fotograficzny:
Blog kulinarny:
Instagram:
Facebook:
Facebook Pani Fotograf gotuje:

source

(3590)

FOODporn.pl Jak zrobić dobre grzanki do zupy krem

About The Author
-