Wspaniały mocno doprawiony gulasz po węgiersku z ziemniakami czyli Węgierska Zupa Gulaszowa. Wołowina, pomidory, papryka HABANERO i ziemniaki to podstawa tej ognistej zupy:
– 1 kg mięsa wołowego (łata, zrazówka, łopatka, polędwica lub
inne)
– 2 łyżki smalcu
– 2-3 marchewki
– 1-2 pietruszki
– kawałek selera
– kawałek białej części pora
– 2 średnie cebule
– 2 ząbki czosnku
– 1 łyżka masła
– 2 łyżki czerwonej papryki
– płaska łyżeczka pieprzu cayenne
(lub dla hardcorów pół papryczki habanero)
– 1/2 łyżeczki pieprzu
– 1/2 łyżeczki kminku
– 2-3 pomidory (lub pomidory z puszki)
– 2 łyżki koncentratu pomidorowego
– 3 papryki słodkie
– 1/2 kg ziemniaków
– sól i cukier do smaku
Jak gotować:
Pierwszy etap gotujemy 1/2h, wrzucamy paprykę posiekaną w słupki i kostki, następnie gotujemy około 1h (sprawdzamy wołowinę czy jest dostatecznie miękka), wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy około 1/2h tak aby ziemniaki już mocno zmiękły.
Piekielnego Smacznego :p

source

(55742)

FOODporn.pl Gulasz Węgierski – zupa

About The Author
-

20 komentarzy

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>