Gęsta, treściwa, o przyjemnej dla oka kukurydzianej barwie, złamanej świeżą zielenią… Smaczna, naprawdę smaczna zupa:) Taka idealna na jesień, która nieubłaganie zbliża się coraz większymi krokami. Ale lubię ją także latem, gdy pojawiają się pierwsze kolby kukurydzy. Zupa ma charakterystyczny, lekko słodki, lekko pikantny smak, co nie każdemu może smakować. Ja jednak za nią przepadam, bo jest ciekawą odskocznią od tych bardziej tradycyjnych zup. W mojej dzisiejszej wersji bezmięsna, ale dla miłośników „wkładek” dopowiem, że można oczywiście podsmażyć do niej boczek, dobrą wędlinę czy kiełbasę. Z przekonaniem i w obu wersjach polecam:)
Składniki i przepis:

source

(10115)

FOODporn.pl Gęsta zupa kukurydziana z bazylią :: Skutecznie.Tv [HD]

About The Author
-

24 komentarze

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>