Przepis jak zrobić flaczki z kani. Ta wspaniała zupa z leśnych grzybów jest bardzo smaczna, sycąca, a do tego tania. Kanie są jednymi z najsmaczniejszych grzybów leśnych i fantastycznie nadają się na flaczki, zastępując z powodzeniem te wieprzowe czy wołowe. Zapraszam Was na film z domowym przepisem jak zawsze krok po kroku… ;-)

Zapraszam Was również na filmy:
“Kotlety z kani. Jak rozpoznać kanie. Kanie smażone jak schabowe w 4 różnych panierkach.” –

“Łatwa zupa grzybowa z suszonych grzybów leśnych. Niezwykle smaczna i aromatyczna.” –

“Marynowane grzyby leśne. Przepis na prawdziwki w zalewie octowej. Domowe przetwory.” –

“Maślaki duszone na masełku. Jak przygotować te delikatne grzyby? Sprawdzony przepis.” –

Zapraszam Was również na mój profil:

SKŁADNIKI:
1 kg kań (waga kapeluszy razem z trzonem)
3 cebule (około 300 g)
2 marchewki (około 300 g)
1 mała pietruszka (około 50 g)
1/4 selera (około 100 g)
biała część średniej wielkości pora
sól – około 2 łyżeczki
majeranek – 2 – 3 łyżeczki
lubczyk – 1 kopiasta łyżeczka
gałka muszkatołowa – szczypta
świeży korzeń imbiru – 1/3 łyżeczki lub mielonego imbiru 1/2 łyżeczki
2 liście laurowe
5 ziarenek ziela angielskiego
1 duży lub 2 małe ząbki czosnku
4 łyżki masła klarowanego
2 litry zimnej wody

ZASMAŻKA:
2 łyżki masła
2 łyżki mąki pszennej, typ 450
200 ml letniej wody lub zupy

Flaczki z kani najlepsze są na następny dzień.
Jak każda zupa potrzebuje czasu aby smaki się połączyły…
Więc nie doprawiajcie jej zaraz po ugotowaniu zbyt mocno ;-)

#kanałkulinarny #menu #menudorotki

source

(78908)

FOODporn.pl Flaczki z kani to pyszna, aromatyczna i sycąca zupa grzybowa. Zupa z kani a′la flaczki. MENU Dorotki

About The Author
-