Świetny przepis na tartę migdałową ze śliwkami – polecam szczególnie dla osób z cukrzycą. Pełnoziarnista mąka, mielone migdały i ksylitol to niewielkie zamiany, które poczyniłam w tradycyjnym przepisie, a robią olbrzymią różnicę. Ciasto ma zdecydowanie niższy indeks glikemiczny i jest umiarkowanie słodkie. Większość słodyczy pochodzi z sezonowych owoców, śliwek węgierek, które wspaniale się komponują z cynamonem, który polecany jest osobom z cukrzycą, jako składnik pomagający uzyskać lepsze wyrównanie glikemii. Bardzo szybkie, zdrowe i obłędnie smaczne ciasto na jesień odpowiednie dla diabetyków! Cały przepis znajdziesz na moim blogu:

Jestem również tutaj:
FB:
IG:

Subskrybuj mój kanał i wciśnij dzwoneczek, a otrzymasz powiadomienie, gdy pojawi się tu coś nowego. Jeśli chcesz więcej tego typu przepisów, wciśnij łapkę w górę i napisz mi to w komentarzu. Czekam na Twoją reakcję.

source

(731)

FOODporn.pl Ciasto migdałowe ze śliwkami – DESER DLA DIABETYKA – odc.3

About The Author
-