BULION DASHI I ZUPA MISO Z ŁOSOSIEM – JAPOŃSKA ZUPA Z SUSHI CORNER Grzegorz wspólnie z Piotrem Mrozem z SUSHI CORNER (tutaj znajdziecie więcej informacji o SUSHI CORNER ) przygotują najlepsze japońskie dania. Dzisiaj zapraszamy na film z przepisem na bazowy japoński bulion i przygotowaną z niego zupę z łososiem.
Składniki:
8 szklanek wody
2 małe kawałki kombu (ok. 5cm jeden)
3 szklanki płatków bonito

5 szklanek bulionu Dashi
1/4 szklanki jasnej pasty Miso (pasta z fermentowanej soi)
Ser tofu
5szt. suszonych grzybów Shitake
2 łyżki stołowe suszonych glonów Wakame
200g łososia
posiekany szczypiorek lub drobno pokrojona jasna część pora (do smaku)
Tutaj znajdziecie przepis tekstowy:

source

(94)

FOODporn.pl BULION DASHI I ZUPA MISO Z ŁOSOSIEM – JAPOŃSKA ZUPA Z SUSHI CORNER

About The Author
-