Lekko kwaskowa, delikatnie pieprzna, o pięknej buraczkowej barwie… Prosta i smaczna botwinka jest chyba królową wiosennych zup. Najlepiej smakuje w maju, gdy sezon na botwinę w pełni;) Ile domów, tyle sposobów na tę pyszną i zdrową zupę. Moja babcia, mama czy teściowa, każda robi/-ła ją inaczej, a jednak wszędzie smakowała doskonale. Ja także gotuję ją na kilka sposobów i w zależności od podejścia oferuje nam za każdym razem inny smak:) Dzisiaj jedna z moich wersji. Lekka, kwaskowa i smakowita. Jestem ciekawa jak ją odnajdziecie;)
Składniki i przepis:

source

(181058)

FOODporn.pl Botwinka -lekka wiosenna zupa :: Skutecznie.Tv [HD]

About The Author
-

28 komentarzy

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>