Opis: Z czym kojarzy Wam się pasta curry, mleko kokosowe, kolendra i sos rybny? Wszystkie te składniki są charakterystyczne dla kuchni tajskiej i znajdziecie je także w tym przepisie. Beata Lipov przedstawia sposób na niezwykle szybką do przygotowania zupę tajską. Dodaje do niej również krewetki i makaron ryżowy, dzięki czemu zupa staje się sycącym, samodzielnym posiłkiem. Polecamy, szczególnie na jesienne chłody.
– opakowanie makaronu ryżowego
– 400 g obranych krewetek
– 1 duża puszka mleka kokosowego
– czerwona pasta curry
– 3 pomidory pokrojone w kostkę
– 2 cebule
– 3 ząbki czosnku
– 2 cebule dymki
– 1 limonka
– 3 łyżki oleju
– kawałek świeżego imbiru
– 3 łyżki sosu rybnego
– 1 litr wody
– liście świeżej kolendry
Beata Lipov prezentuje swoje przepisy na ładny dom i te kulinarne na blogu Lawendowy Dom:
'Żyj smaczniej z Beatą Lipov' – to cykl programów lifestylowych, w których znana blogerka, założycielka bloga Lawendowy Dom przedstawia proste i smaczne przepisy kulinarne i własne pomysły na dekorację domu.
source
(10072)