Opis: Z czym kojarzy Wam się pasta curry, mleko kokosowe, kolendra i sos rybny? Wszystkie te składniki są charakterystyczne dla kuchni tajskiej i znajdziecie je także w tym przepisie. Beata Lipov przedstawia sposób na niezwykle szybką do przygotowania zupę tajską. Dodaje do niej również krewetki i makaron ryżowy, dzięki czemu zupa staje się sycącym, samodzielnym posiłkiem. Polecamy, szczególnie na jesienne chłody.

– opakowanie makaronu ryżowego
– 400 g obranych krewetek
– 1 duża puszka mleka kokosowego
– czerwona pasta curry
– 3 pomidory pokrojone w kostkę
– 2 cebule
– 3 ząbki czosnku
– 2 cebule dymki
– 1 limonka
– 3 łyżki oleju
– kawałek świeżego imbiru
– 3 łyżki sosu rybnego
– 1 litr wody
– liście świeżej kolendry

Beata Lipov prezentuje swoje przepisy na ładny dom i te kulinarne na blogu Lawendowy Dom:

‚Żyj smaczniej z Beatą Lipov’ – to cykl programów lifestylowych, w których znana blogerka, założycielka bloga Lawendowy Dom przedstawia proste i smaczne przepisy kulinarne i własne pomysły na dekorację domu.

source

(10072)

FOODporn.pl Błyskawiczna zupa tajska w 7 minut! Pyszna i rozgrzewająca [Lawendowy Dom]

About The Author
-

3 komentarze

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>