Kolorowa, lekko pikantna, gęsta od warzyw, mięsa i ryżowego makaronu… Pyszna i sycąca, a przede wszystkim ekspresowa w przygotowaniu. Sięgam po nią chętnie wtedy, gdy albo nie mam czasu na gotowanie albo ochoty, by spędzać ten czas w kuchni:) Bywa i tak, prawda? I w takie właśnie dni ta zupka jest idealna.
Składniki oraz przepis na | zobacz:

source

(161424)

FOODporn.pl Błyskawiczna zupa chińska z kurczakiem :: Skutecznie.Tv

About The Author
-

31 komentarzy

  • Suplog Suplog
    Reply

    Nie lepiej zalać to wszystko rosołem zamiast wrzucać kostkę rosołową? Chyba uczciwiej by było.. Proszę nie popularyzować instantów. Będzie wtedy dużo przyjemniej. Pozdrawiam serdecznie. Tomek z Krakowa

  • r1mel
    Reply

    Pani Magdo z całym szacunkiem dla Pani pasji gotowania… 1 raz w życiu widzę , aby smażyć kurczaka na wodzie ? Pani oszczędności w używaniu produktów typu olej bądź masło oraz wiele innych przyprawiają mnie o dreszcze. Ale + za gotowanie

  • Teishu118
    Reply

    Spróbuje zrobić niedługo tak ja Ty i napiszę czy różni się ta zupa od mojej, którą robię dwie godziny ale bez tych dziwności, kostek, mrożonek,.. itp. Na szybko jak się chce zupy – świetny pomysł, ale nie polecam tak zawsze na łatwiznę iść.

  • Katia B.
    Reply

    jesli o mnie chodzi to słabo rozumiem ze ma być szybko ale kostka rosołowa mieszanka chińska słabo to tak jak wrzucić kurczaka i mrożonkę do błyskawicznej zupy w proszku nie kupuje tego

  • SuperRymcymcym
    Reply

    Akurat w kuchni chińskiej i wietnamskiej glutaminian sodu jak najbardziej się używa. Poczytaj, skąd się bierze glutaminian i czy naprawdę jest taki niezdrowy, a potem komentuj.

  • Zanetax1x
    Reply

    Zrobiłam …..ale mój mężczyzna stwierdził że prócz przyprawy chińskiej należy dodać do niej jeszcze odrobinę wegety …no i przyznam że to jej pomogło

  • Eldryzifable
    Reply

    Ludzie! To nie jest jakas profesjonalna restauracja chinska, a zwyczajne dobre domowe gotowanie! Ogolnie u nas sie przyjelo, ze zupa z kurczakiem i warzywami to "chinska", Pani Magda nieczym tu nie zawinila… Swoje wypociny przelejcie na jakies forum kulinarne, dlaczego zupa z warzywami i kurczakiem jest nazywana chinska… Problemy jak z przedszkola.

  • Gahantor
    Reply

    Ludzie zlitujcie się nie umiecie czytać, że tak bardziej lub mniej subtelnie dołujecie autorkę? Pisze jak krowa na rowie "BŁYSKAWICZNA ZUPA…" no nie wiem Wy ale ja po takim tytule nie spodziewam się prawdziwego chińskiego specjału tylko substytutu który no cóż mogę zrobić BŁYSKAWICZNIE co jest oczywistym spadkiem jakości danej potrawy. Jednakże nie zmienia to faktu, że zupa w swojej BŁYSKAWICZNEJ specyfice jest bardzo dobra i śmiało mogę ją polecić osobom którym czas nagli:)

  • Seresu1
    Reply

    Dlaczego ta zupa została nazwana chińską? Co ona ma wspólnego z kuchnia chińską? Użycie przyprawy pięć smaków i trochę sosu sojowego? Podstawą kuchni chińskiej jest czosnek i imbir, a warzyw nie używa się z jakiejś mrożonej paczki. Z całym szacunkiem, ale jest to obraza dla tak wspaniałej i zdrowej kuchni jaką jest kuchnia chińska.

  • Pablo Pablovsky
    Reply

    Zastanawiam się dlaczego nazwa tej zupy nosi miano "chińskiej"? To kulinarne zakłamanie, ponieważ użycie przyprawy "5 smaków", którą pani umieszcza w tym wywarze nie sprawia, że stanie się chińska. Kuchnię chińską "tworzę" od dawna, jestem wręcz smakoszem owej orientalnej kuchni. Dlatego- oglądając ten film- jestem zasmucony jak ludzie gotują "chińszczyznę". Wodę, którą pani ugotowała z warzywami i kawałkami fileta z kurczaka nie można nazwać inaczej, jak "WIELKA DRAKA W CHIŃSKIEJ DZIELNICY":)

  • artur kun
    Reply

    zupa rewelka ale czas wykonania 20 min do mojego zbliżona ale ze słuchania wychodzi ok 27 minut kilku chwil i musze się powtórzyć chwilki na przegryzienie to wcale mnie nie zraża wręcz starałem sie pobić czas 20 min nie udało mi się ale smak naprawde rewelka mięso podsmażałm na oliwie z oliwek sprowadzonej z grecji polecam ten przepis

  • SkutecznieTv
    Reply

    @MrAnnaka01 faktycznie:) nawet po ilości obejrzeń widać, że pizza i chleb cieszą się największym powodzeniem:) cieszę się:) i oczywiście zapraszam także do innych przepisów! pozdrawiam, M.

  • motylek7924
    Reply

    @SkutecznieTv Oj to się strasznie cieszę, do formy, ktorą kupiłam, był dołączony przepis, ale ja "sierotka marysia" chyba mam 2 lewe rączki, bo mi wychodzi straaasznie sucha, w takim razie ja czekam z niecierpliwością. Pozdrawiam!

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>