Dziś pomidorów i wegańskiej mozzarelli ciąg dalszy.

Tym razem zapraszamy na zupę, nie do końca po włosku, gdyż z dodatkiem curry.

To taka wegańska i bezglutenowa kuchnia fusion.

Przepis:

Czas przygotowania: 20 minut
Ilość: 4 porcje

Składniki:
– 1 kg dojrzałych pomidorów
– 1 szklanka wody
– 100 ml mleka kokosowego
– 2 plastry wegańskiej mozzarelli
– 1 łyżeczka soli
– 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu
– 1 szczypta cynamonu
– 1 łyżka sosu sojowego
– 1/4 łyżeczki curry
– 1 garść liści kolendryOliwa do smaku

Sposób przygotowania:
Pomidory kroimy na kawałki, nie trzeba ich obierać ze skórki, i wrzucamy je do gotującej się wody. Gdy zmiękną dodajemy przyprawy oraz mleko kokosowe. Po zagotowaniu całość dokładnie blendujemy. Na koniec dodajemy posiekaną kolendrę. Zupę nalewamy na talerze, dodajemy plaster mozzarelli i skrapiamy oliwą

Smacznego i na zdrowie.

30.08.2015

source

(3082)

FOODporn.pl 86. „Zupa krem z pomidorów z kolendrą i mozzarellą”-bezglutenowa kuchnia wegańska Atelier Smaku

About The Author
-