Wypróbuj przepis Karola Okrasy na zupę harirę (marokańską) –
SUBSKRYBUJ –
Marokańska zupa w interpretacji Karola Okrasy – niezapomniany rozgrzewający smak na chłodne dni!

SKŁADNIKI:
filet z kurczaka – 300 g
bulion drobiowy – 3 litry
oliwa – 4 łyżki
seler naciowy – 2 łodygi
pomidory – 6 szt.
przecier pomidorowy – 2 łyżki
cebula – 2 szt.
czosnek – 2 ząbki
ugotowana soczewica – 150 g
ugotowana ciecierzyca – 150 g
cynamon – 1 łyżka
mielony imbir – 1 łyżka
kumin – 1 łyżka
kurkuma – 1 łyżka
pieprz czarny
sól
limonki – 3 szt.
świeża kolendra – 1 pęczek

Śledź naszą ofertę –
Odwiedź Kuchnię Lidla –
Polub nas na Facebooku –
Nasz Instagram –
Przypnij nas –

source

(29988)

FOODporn.pl ? Zupa harira (marokańska) – Karol Okrasa – przepisy Kuchni Lidla

About The Author
-

9 komentarzy

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>