Sprawdź przepis Karola Okrasy na pikantną zupę tajską z krewetkami –
SUBSKRYBUJ –
Lekka, prosta, pikantna, pełna aromatycznych przypraw – taka jest zarówno kuchnia tajska, jak i zupa według przepisu Okrasy!

SKŁADNIKI:
400 ml mleka kokosowego
1 mała łyżeczka trawy cytrynowej
300 g krewetek gotowanych, obranych
3 filety z piersi kurczaka, umyte i osuszone
1 łyżeczka posiekanej papryczki chili, wraz z pestkami
100 g kiełków fasoli mung, odcedzonych
1 pęczek kolendry, umytej
200 g buraków, upieczonych, obranych i pokrojonych w kosteczkę
1 limonka, sparzona i wyszorowana
20 g świeżego imbiru, obranego i posiekanego
200 g pieczarek, umytych, pokrojonych
4 łyżki kwaśnej śmietany 18%
1 łyżka sosu rybnego
około 1/2 łyżeczki pasty curry, zielonej lub czerwonej
1 ząbek czosnku, pokrojony w cienkie plasterki
świeżo mielona sól
świeżo mielony pieprz
niewielka ilość oleju rzepakowego

Śledź naszą ofertę –
Odwiedź Kuchnię Lidla –
Polub nas na Facebooku –
Nasz Instagram –
Przypnij nas –

source

(79656)

FOODporn.pl ? Pikantna zupa tajska z krewetkami – Karol Okrasa – Przepisy Kuchni Lidla

About The Author
-

10 komentarzy

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>