Odc. 329 – Remigiusz Rączka w gliwickim Kolejkowie gotuje zupę ogórkową oraz ziemniaczano-mięsne przekładańce z sosem pieczarkowym. Składniki poniżej:
Zupa ogórkowa

kości ze schabu – 0,5 kg
ogórki kiszone – 1 słoik
ziemniaki – 4-5 szt.
marchew – 1 szt.
cebula – 1 szt.
czosnek – 4 ząbki
smalec – 1 łyżka
śmietana kwaśna – 300 ml
sól, pieprz – do smaku
świeży koperek – 1 pęczek

Ziemniaczano-mięsne przekładańce

kotlety ziemniaczane:
ugotowane ziemniaki – 1,2 kg
mąka ziemniaczana – 30 dag
jajko – 1 szt.
czosnek – 4 ząbki
koperek – 1 pęczek
sól, pieprz – do smaku
smalec – 0,5 kostki
panierka : jajko – 1 szt.
bułka tarta – 100 g

karminadle:
mięso mielone wołowo-wieprzowe – 0,5 kg
jajko – 1 szt.
czosnek – 6 ząbków
bułka namoczona w mleku – 1 szt.
majeranek – 1 łyżka
papryka słodka – 1 łyżka
sól, pieprz – do smaku
smalec – 1 łyżka

sos pieczarkowy:
pieczarki – 0,5 kg
śmietana kremówka – 0,5 l
cebula – 1 szt.
masło – 100 g
natka pietruszki – 1 pęczek
sól, pieprz – do smaku

source

(144)

FOODporn.pl Rączka gotuje – zupa ogórkowa, kotlety ziemniaczane, karminadle i sos pieczarkowy

About The Author
-

1 komentarz

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>